• Baha Attract och Sportdykning

Rekommendation

Innan de deltar i sportdykning bör alla Baha-användare rådfråga läkare om det kan finnas sjukdomstillstånd som gör att de inte bör delta (t.ex. öroninflammation). Dykning ska undvikas tills implantatsåret har läkts och implantatet har stabiliserats (benintegration har etablerats).

Baha-ljudprocessorn är inte vattentät och ska alltid tas av innan man badar eller deltar i någon vattensport.

Om man ska ha på sig en mask ska man undvika tryck på implantatområdet.

Både implantat och ben kan teoretiskt klara trycket från vatten vid sportdykning ner till 40 meter om patienten inte tar någon typ av läkemedel eller lider av någon sjukdom som påverkar benintegration.