• Vad är en myggmikrofonkabel och när ska man använda den?

Myggmikrofonen rekommenderas om man behöver förbättra mottagarens hörförmåga i bullriga omgivningar eller vid möten genom man väljer de ljud som är närmast ljudkällan och riktar dessa ljud direkt till processorn.

Myggmikrofonen kan också användas till att felsöka problem som kan uppstå med mikrofonerna på ljudprocessorn. Om inget ljud kommer genom processorn när den används utan tillbehör och telespolen är avstängd men det kommer ljud genom den när myggmikrofonen, används kan det ha uppstått problem med mikrofonen eller mikrofonskydden på processorn.

Myggmikrofonen kan också användas av föräldrar (eller vårdare) till att tala med barnet tidigt i barnets rehabilitering eller när de håller på att lära sig tala. Föräldern eller vårdaren kan tala i mikrofonen för att kontrollera att ljudet kan höras ordentligt av barnet.

Myggmikrofonen kan också användas av användare som har svårigheter med att använda en mikrofon på öronnivå. Detta kan t.ex. gälla små barn som inte tycker om att ha någonting på sina öron; eller användare där ytteröra saknas eller inte är fullt utvecklade.